Ministri Cani: Këtu keni qenë 8 vite! Çfarë taksash keni ulur për shqiptarët?

Postuar më: 09 Prill 2015
Fjala e ministrit të Financave z. Shkëlqim Cani në seancën e sotme në Kuvend 09.04.2015

Dyqanet pa taksa: Ne kërkojmë liberalizim dhe jo monopol!

Postuar më: 02 Prill 2015
Fjala e plotë e Ministrit të Financave, z. Shkëlqim Cani, mbajtur në seancën plenare të datës 2 Prill 2015, gjatë diskutimit të miratimit të projektligjit “Mbi disa ndryshime në Kodin Doganor të RSH”

Bashkëpunimi financiar me Qeverinë e Konfederatës së Zvicrës, një model

Postuar më: 18 Mars 2015
Nga fjala e ministrit të Financave, z.Shkëlqim Cani, pas firmosjes së grantit 6,6 milionë euro akorduar Qeverisë së Shqipërisë

Ministri Cani: Reformat tona një garanci për stabilitetin e financave publike

Postuar më: 17 Mars 2015
Fjala e Ministrit të Financave, z. Shkëlqim Cani, mbajtur në Konferencën e Përbashkët me Misionin e FMN-së

Cani: Ju vini këtu për ligjin, por nuk flisni kurrë për të!

Postuar më: 26 Shkurt 2015
Nga fjala e ministrit të Financave, z. Shkëlqim Cani, mbajtur në seancën plenare të datës 26 Shkurt 2015

Cani: Qeveria përmirëson kuadrin ligjor për huamarrjen

Postuar më: 19 Shkurt 2015
Nga fjala e z. Shkëlqim Cani, ministër i Financave, mbajtur në seancën plenare të Kuvendit të Shqipërisë, ku diskutohej “Mbi shqyrtimin e dekretit të Presidentit të Republikës “Për kthimin për rishqyrtim të ndryshimeve dhe shtesave në ligjin nr. 9965, datë 18.12.2006, “Për huamarrjen shtetërore, borxhin shtetëror dhe garancisë shtetërore të huas në Republikën e Shqipërisë” të miratuara nga Kuvendi i Shqipërisë me ligjin nr. 181/2014”

Cani: Viti 2015, luftë të hapur informalitetit. Do promovojmë biznesin e ndershëm

Postuar më: 22 Dhjetor 2014
Fjalimi i ministrit të Financave, z.Shkëlqim Cani në ndarjen e çmimeve “Bleta e Artë” 2014 për sipërmarrjen shqiptare

Ministri Cani: Lufta kundër korrupsionit, më shumë të ardhura në buxhet

Postuar më: 10 Dhjetor 2014
Fjala e plotë e Ministrit të Financave, z. Shkëlqim Cani mbajtur në Forumin Kombëtar kundër Korrupsionit

Buxheti 2015 - konsolidim i reformave dhe besueshmëri të financave

Postuar më: 17 Nëntor 2014
Fjala e ministrit, z.Shkëlqim Cani. Kuvendi miraton me 77 vota pro

Cani: Projektligji "Për pensionet e minatorëve", zotim i mbajtur

Postuar më: 06 Nëntor 2014
Fjala në Kuvend e Ministrit të Financave, z. Shkëlqim Cani, gjatë diskutimeve të projektligjit “Për pensionet e minatorëve”, i cili u miratua sot në seancë plenare

Ekonomia po lëviz në drejtimin e duhur!

Postuar më: 25 Shtator 2014
Fjala e Ministrit të Financave për rishikimin e buxhetit 2014: 150 milionë dollarë shtesë për sektorët prioritarë

Cani:Reformim të sistemit të taksimit të pasurisë në vend

Postuar më: 12 Shtator 2014
Fjala e mbajtur nga ministri i Financave në tryezën “Reforma territoriale dhe decentralizimi fiskal”

Sukseset e 300 ditëve të para dhe sfidat që na presin!

Postuar më: 23 Korrik 2014
Fjala e ministrit të Financave, z.Shkëlqim Cani, në analizën e punës

Sukseset e Ministrisë së Financave në 300 ditët e qeverisë "Rama"

Postuar më: 14 Korrik 2014
Fjala e ministrit Shkëlqim Cani në prezantimin e punës së Ministrisë së Financave në 300 ditët e para të qeverisë "Rama"

Do të vendosim rregull të ri fiskal, strategji për financat publike

Postuar më: 02 Qershor 2014
Fjala e ministrit Shkëlqim Cani në prezantimin e “Raportit për Financat Publike” të Bankës Botërore

Ekonomia po reagon pozitivisht

Postuar më: 13 Maj 2014
Fjala e ministrit të Financave,Shkëlqim Cani gjatë konferencës së përbashkët për shtyp me përfaqësues të Misionit të FMN

Marrëveshje me Kosovën për heqjen e TVSH-së për librat, revistat, etj

Postuar më: 07 Maj 2014
Siç jeni në dijeni me qeverinë e Republikës së Kosovës jemi në vijueshmëri të një sërë marrëveshjesh bashkëpunimi midis të dy vendeve

Cani me bizneset: Të përshpejtojmë procesin e pagesave

Postuar më: 28 Prill 2014
Sot u zhvillua Këshilli Kombëtar i Punës, ku anëtar është edhe Ministri i Financave, z. Shkëlqim Cani, i cili prezantoi ecurinë e disa proceseve në lidhje me pagesën e detyrimeve të vjetra, paketa e fasonit dhe kuadri i marrëdhënieve të përmirësuara biznes – administratë fiskale. Ministri komentoi edhe planin e ri të masave te “siguria në punë”

“Doganat, unifikim legjislacioni Shqipëri-Kosovë”

Postuar më: 25 Prill 2014
Ministri Cani, në pritjen e zhvilluar në kryeministri me homologun kosovar dhe drejtorët e doganave: Koha për të kaluar në praktikë

Cani: Ndryshimet te TVSH-ja synojnë përshtatjen me standardet e BE

Postuar më: 25 Prill 2014
Fjala e ministrit për prezantimin e draftligjit për TVSH-në

Cani: Pres nga shoqëritë e kursim kreditit mundësi pagesash për të tjera shërbime

Postuar më: 25 Prill 2014
Fjala e Ministrit të Financave, z.Shkëlqim Cani në Asamblenë Kombëtare të Unionit Shqiptar të Kursim Kreditit

Futen në skemën e sigurimit edhe depozitat e shoqërive të mikrokreditit

Postuar më: 16 Prill 2014
Ministri i Financave, z.Shkëlqim Cani, prezantoi sot në komisionin parlamentar për ekonominë dhe Financave ndryshimet në projektligjin “Për sigurimin e depozitave”

Gazheli: Rritje të numrit të rasteve të dyshimta të dërguara në Polici dhe Prokurori për vitin 2013

Postuar më: 08 Prill 2014
Fjala e Drejtorit për Parandalimin e Pastrimit të Parave, Genti Gazheli, në Kuvend për vitin 2013.

Ministri Cani: Bashkë me FMN, të vendosur për të shlyer borxhin

Postuar më: 03 Prill 2014
Fjala në Kuvend për miratim projektligjin për huanë prej 295,420,000 SDR (rreth 330 milionë euro) që Fondi Monetar Ndërkombëtar (FMN) i akordon Shqipërisë për programin 36-mujor të mbështetjes buxhetore (EFF).

Cani: Akreditimi në BE, tjetër besim për qeverinë shqiptare

Postuar më: 31 Mars 2014
Fjala e Ministrit të Financave në konferencën e përbashkët me ministren e Integrimit, Klajda Gjosha

Bashkë me administratën do të trajnohen edhe bizneset

Postuar më: 29 Mars 2014
Fjala e Ministrit të Financave në ceremoninë e hapjes së trajnimit për punonjësit e administratës fiskale

Ministri i Financave, Cani: Pas Kodit të ri Doganor, të tjera reforma

Postuar më: 21 Mars 2014
Fjala e ministrit, mbajtur sot në Portin e Durrësit, në prani të Kryeministrit, Drejtores së Përgjithshme të Doganave, rreth 200 bizneseve, etj, në kuadër të prezantimit të Kodit të ri Doganor

Dogana Shqiptare dhe “Crown Agents” nisin punën në terren

Postuar më: 17 Mars 2014
Fjala e ministrit të Financave, z.Shkëlqim Cani në ceremoninë e fillimit të asistencës me kompaninë angleze

Cani prezanton "Crown Agents": Asistencë profesionale

Postuar më: 27 Janar 2014
Administrata doganore do të ketë asistencën e shoqërisë së njohur, "Crown Agents", me synim forcimin e luftës ndaj korrupsionit, uljen e avazionit fiskal dhe më kryesorja, rritjen e të ardhurave për buxhetin e shtetit

Prezantimi i Buxhetit dhe Paketës Fiskale 2014 në seancën plenare

Postuar më: 23 Dhjetor 2013
Fjala e ministrit të Financave, z.Shkëlqim Cani

Fjala e Ministrit të Financave, Z. Shkëlqim Cani në kuvend

Postuar më: 16 Dhjetor 2013
Buxheti dhe Paketa Fiskale 2014

Fjala e Ministrit të Financave, Z. Shkëlqim Cani për projektin italian

Postuar më: 09 Dhjetor 2013
Programi i Konvertimit të Borxhit për Zhvillim (IADSA)

Shkurtimi i shpenzimeve për zyrtarët "mbulon" ndihmën ekonomike të 4 mijë familje

Postuar më: 12 Nëntor 2013
Fjala e Ministrit të Financave në Kuvend mbi projektligjin “PËR DISA NDRYSHIME NË LIGJIN NR. 10 160, datë 15.10.2009 “PËR RREGULLIMIN E SHËRBIMIT TË TRANSPORTIT PËR FUNKSIONARËT PUBLIK DHE NËPUNËSIT CIVILË"

Kontrata me "Crown Agents", 100 milionë euro përfitime

Postuar më: 11 Nëntor 2013
Fjala e Ministrit të Financave, Z.Shkëlqim Cani në Komisionin e Ligjeve rreth projktligjit të shërbimit doganor